Tuesday, October 18, 2011

KHAMIS - 15 SEPT 2011

4C : 7.45 - 8.15 (khamis)

هاري/تاريخ/ماس/كلس

IBADAT

بيدع

RUKUN SOLAT

تاجوق

rukun qalbi dan qauli

كماهيرن

Murid dapat:
1) Menyebut pengertian rukun Qalbi dan Qauli
2) Menyenaraikan rukun solat Qalbi dan Qauli
3) Menerangkan pembahagian rukun dalam solat serta contoh rukun Qalbi dan Qauli

اوبجيكتيف

1) Perbincangan rukun solat

اكتيۏيتي / ستراتكي

2) Sumbang saran rukun solat mengikut pembahagian berdasarkan carta

3) Perbincangan tentang perlakuan rukun Qalbi dan Qauli

4) Melakukan amali rukun Qalbi dan Qauli



Sentiasa berusaha mengekalkan solat

نيلاي مورني

Buku teks dan lembaran

بي.بي.عيم

-55% daripada murid dapat menyebut pengertian dan menyenaraikan rukun Qalbi dan Qauli

ايمڤق


4A: 8.45-9.15/ 4E: 9.15-9.45 (khamis)

هاري/تاريخ/ماس/كلس

Pemulihan jawi

بيدغ

Perkataan diftong (au)

تاجوق

Mengenal, menyebut dan menulis perkataan diftong (au)

كماهيرن

Murid dapat:

1) Mengenal perkataan-perkataan yang mengandungi diftong (au) dengan betul.

2) Menyebut perkataan-perkataan yang mengandungi diftong (au).

3) Menulis ayat yang mengandungi perkataan diftong (au) dengan betul

اوبجيكتيف

1) Mempamerkan kad-kad perkataan yang mengandungi diftong (au)

اكتيۏيتي / ستراتكي

2) Penerangan guru mengenai perkataan diftong (au) yang dipamerkan

3) Latih tubi menyebut/membaca perkataan secara kelas, kumpulan dan individu

4) Sumbang saran perkataan diftong (au)

5) Latihan membina ayat mudah yang mengandungi diftong (au)

6) Bulatkan diftong (au) dalam perkataan yang diberi

Tekun dan sabar menuntut ilmu

نيلاي مورني

kad perkataan dan lembaran

بي.بي.عيم

-70% daripada murid 4A dapat mengenal, membaca dan menulis diftong (au) dengan betul
-45% daripada murid 4E dapat mengenal, membaca dan menulis diftong (au) dengan betul

ايمڤق

4E : 9.45 - 10.15 (khamis)

هاري/تاريخ/ماس/كلس

ADAB DAN AKHLAK ISLAMIAH

بيدع

Adab makan dan minum di majlis keramaian

تاجوق

adab dan faedah

كماهيرن

Murid dapat:
1) Menyatakan adab-adab makan dan minum di majlis keramaian
2) Menerangkan cara-cara makan dan minum yang sopan dan cara yang tidak bersopan
3) Menjelaskan faedah beradab dan akibat orang yang tidak beradab semasa makan dan minum di majlis keramaian

اوبجيكتيف

1) Menulis adab-adab ketika makan dan minum di majlis keramaian

اكتيۏيتي / ستراتكي

2) Membezakan perbuatan yang beradab dan tidak beradab ketika makan dan minum di majlis keramaian

3) Membina peta minda tentang faedah dan akibat orang yang tidak beradab semasa makan dan minum di majlis keramaian




Menjaga kesopanan

نيلاي مورني

Buku teks

بي.بي.عيم

-40% daripada murid dapat menyatakan adab-adab makan dan minum dan menerangkannya dengan bantuan guru

ايمڤق


1A : 10.45 - 11.45 (khamis)

هاري/تاريخ/ماس/كلس

IBADAT

بيدع

3.2 ) Pengertian beristinjak

Standard Kandunga

pengertian, cara-cara,alat-alat dan kepentingan beristinjak

Standard Pembelajaran

Murid dapat :

1) Menyatakan pengertaian beristinjak

2) Menyatakan cara-cara beristinjak

3) Menyenaraikan alat-alat beristinjak

4) Menjelaskan kepentingan beristinjak

5) Menyatakan adab-adab qadak hajat

اوبجيكتيف

1) Bersoal jawab tentang bahan maujud alat-alat beristinjak

KAEDAH

2) Guru menerangkan pengertian beristinjak

3) Latih tubi membaca pengertian beristinjak

4) Sumbang saran murid tentang masalah ketiadaan air

5) Sumbang saran murid tentang cara-cara beristinjak menggunakan alat-alat istinjak


- membuat latihan dalam buku kerja

PENTAKSIRAN

Buku teks dan buku kerja

بي.بي.عيم

- 50% daripada murid dapat menyebut cara-cara beristinjak dengan betul melalui bantuan guru

ايمڤق

No comments:

Post a Comment